SPREME SE OČAS POSLA, A SAVRŠENOG SU UKUSA: Torone sa bademom - Slatkiš koji Italijanke pripremaju često tokom zime

Novosti online

22. 11. 2024. u 13:03

Ovaj slatkiš, nalik karamel bombonama, pravi je specijalitet koji skoro svaka Italijanka zna da napravi, a svi ga prosto obožavaju.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 350 g badema
  • 300 g šećera
  • 300 g meda
  • 80 ml vode
  • 2 belanca

Priprema:

U šerpu stavite med, šećer i vodu i kuvajte na tihoj vatri dok ne dostigne temperaturu od 150 stepeni (koristite termometar za kuvanje). Posebno umutite belanca u čvrst sneg. Uz mešanje sipajte u belanca vruć karamel i mutite mikserom dok se ne prohladi. Zatim dodajte seckane i prepečene bademe. Izmešajte i odmah sipajte u manji pleh koji ste obložili providnom folijom tako da sa strane pređe preko da posle može da prekrije slatkiš. Rukama utisnite smesu, prekrijte odozgo folijom i ostavite da stoji celu noć na sobnoj temperaturi da se stegne. Isecite na kocke i služite.

Pogledajte više