POSNI ČUPAVCI: Neodoljivi kolač sa kokosom

Novosti online

08. 11. 2024. u 16:00

Meki, sočni i neodoljivi čupavci su klasik, i savršena poslastica za sve prilike.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • Šećer 20 kašika
  • Ulje 25 kašika
  • Voda 35 kašika
  • Brašno 30 kašika
  • Prašak za pecivo 1,1/2
  • Posna čokolada 100 g
  • Kakao 50 g
  • Voda 200 ml
  • Šećer 150 g
  • Margarin 200 g
  • Kokos 200 g

Priprema:

Izmešajte vodu i ulje,dodajte šećer i na kraju,brašno sa praškom za pecivo.Dobro umutite,sipajte u podmazan pleh i pecite na temperaturi od 180 stepeni.

Kakao i šećer razmutite sa vodom,stavite na ringlu i lagano zagrevajte dok se ne istopi.Dodajte čokoladu i margarin pa mešajte dok se masa ne izjednači.

Ohlađeni biskvit isecite na kockice, umačite u mlaku glazuru i valjajte u kokos.

(superrecepti)

Pogledajte više