ČOKOLADNI MUS: Recept koji će se svideti svim sladokuscima

Novosti online

29. 10. 2024. u 16:30

Zasladite se domaćim čokoladnim musom, koji se lako pravi, a ima bogat ukus.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  200 g crne čokolade
  •  3 jaja
  •  50 g šećera
  •  200 ml slatke pavlake
  •  Prstohvat soli
  •  Čokoladne mrvice ili kakao u prahu za dekoraciju


Priprema:
 Isecite čokoladu na kockice i otopite je na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Ako koristite mikrotalasnu, otapajte je u intervalima od 30 sekundi, mešajući između.
 U posebnoj posudi umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli dok ne postanu svetla i penasta. Kada se čokolada malo ohladi, dodajte je u smesu od jaja i dobro promešajte da se sve sjedini. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Zatim je pažljivo dodajte u čokoladnu smesu, koristeći spatulu, da zadržite vazdušaste mehuriće.
Smesu sipajte u čaše ili posudice i ostavite da se ohladi u frižideru najmanje 2 sata.
 Pre služenja, dekorisite mus čokoladnim mrvicama ili kakao prahom po želji.
Uživajte u vašem čokoladnom desertu!

Pogledajte više