VODENA TORTA: Jednostavna poslastica koju su Jugosloveni obožavali, a priprema se od jeftinih namirnica koje svi imaju

Novosti online

13. 10. 2024. u 09:00

Brz i jeftin recept za patišpanj preliven šećernom glazurom.

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • 7 jaja
  • 7 žlica šećera
  • 7 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Za preliv:
  • 500 ml vode
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera

Priprema:

Penasto umutite jaja i šećer, pa postepeno dodajte brašno. Lepo promešajte i smesu sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite na 200°S oko 5 minuta, pa smanjite na 180°C i pecite još 30 minuta. Pripremite preliv tako što ćete pomešati vodu, šećer i vanilin šećer. Kuvajte dok ne proključa. Patišpanj ohladite i prelijte sirupom. Tortu možete da prelijete i čokoladom ako želite da bude malo bogatija.

(stvar ukusa)

Pogledajte više