BELA ROZEN TORTA: Neverovatno kremasta i izdašna poslastica

Novosti online

03. 10. 2024. u 13:00

Bolji način da se zasladite tokom jesenjih dana ne postoji.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje rozen kora
  • 1,2l mleka
  • 4 pudinga sa ukusom slatke pavlake, 160gr
  • 8 kašika šećera
  • 100 gr bele, mlečne čokolade
  • 250 gr maslaca
  • 200 gr mleka u prahu
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema:

Pomešati puding i šećer sa malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti na srednju vatru da provri. Kada mleko provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.

Prekriti folijom direktno na puding i ostaviti da se ohladi na sobnoj  temperaturi.

Umutiti maslac sa mlekom u prahu. Umutiti mikserom i puding da omekša.

Dodavati po malo pudinga maslacu i mutiti.

Na kraju umutiti slatku pavlaku, ali ne pretvrdo, mekše pa i nju dodati iz dva dela u fil i sve sjediniti.

Filovati korice kako to inače radite pa ih na kraju, na gornju koru koju ne mažete blago opteretiti nekom daskom za sečenje mesa ili nečim sličnim.

Ostaviti bar par sati da odstoji tako u frižideru, kako bi korice omekšale.

Dekorisati belom i mlečnom čokoladom, šlagom po želji okolo.

(Still)

Pogledajte više