TORTA SA ČOKOLADOM I RIŽOM: Nešto sasvim drugačije

Novosti online

29. 09. 2024. u 08:00

Vreme je za nove ukuse.

foto: Letina kuhinja

Sastojci:

za koru:

  • 6 belanaca
  • 100 gr kristal šećera
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika sirćeta
  • 100 gr kokosovog brašna

 za fil:

  • 6 žumanaca
  • 5 kašika kristal šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 gr margarina
  • 300 gr čokolade sa rižom

Priprema:

Belanca i šećer izmiksirati. Zatim dodati brašno, sirće i kokosovo brašno. Sjediniti i peći na 200 stepeni 15-20 min.

Žumanca za fil mutiti na pari, dodati vanilin šećer i šećer. Staviti margarin i čokoladu sa rižom i sve sjediniti. Sipati preko kore i ostaviti da se hladi par sati. Po želji dekorisati šlagom. Prijatno!

(still)

Pogledajte više