TORTA SA ČOKOLADOM I RIŽOM: Nešto sasvim drugačije
29. 09. 2024. u 08:00
Vreme je za nove ukuse.
Sastojci:
za koru:
- 6 belanaca
- 100 gr kristal šećera
- 1 kašika brašna
- 1 kašika sirćeta
- 100 gr kokosovog brašna
za fil:
- 6 žumanaca
- 5 kašika kristal šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 gr margarina
- 300 gr čokolade sa rižom
Priprema:
Belanca i šećer izmiksirati. Zatim dodati brašno, sirće i kokosovo brašno. Sjediniti i peći na 200 stepeni 15-20 min.
Žumanca za fil mutiti na pari, dodati vanilin šećer i šećer. Staviti margarin i čokoladu sa rižom i sve sjediniti. Sipati preko kore i ostaviti da se hladi par sati. Po želji dekorisati šlagom. Prijatno!
(still)
Pogledajte više