BELI ČUPAVCI: Još bolja verzija omiljenog domaćeg slatkiša

Novosti online

24. 09. 2024. u 18:02

Ako volite belu čokoladu i kokos, obavezno probajte da napravite domaće čupavce u nešto drugačijem ruhu.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kašika brašna
  • 4 kašike šećera
  • 150 ml ulja
  • pola kesice praška za pecivo

Za glazuru:

  • 300 g bele čokolade
  • 400 ml mleka
  • 400 ml slatke pavlake
  • kokos za valjanje

Priprema:

Odvojte žumanca od belanaca. Pazite prilikom odvajanja jer ne bi smeli da se pomešaju. Umutite žumanca i šećer. Mutite dok smesa ne postane svetla. Tada postepeno dodajte ulje, nikako odjednom.

Umutite belanca u čvrst šne. Naizmenično u žumanca dodajte malo brašna i umućenih belanaca, pa pažljivo i polako mešajte. Ponavljajte postupak dok ne utrošite brašno i šne.
Tepsiju podmažite maslacem ili je nauljite, zatim pospite prezlama i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S nekih 30 minuta.Ubodite čačkalicom da proverite da li je kora gotova,a jeste ako čačkalica izlazi suva.
Belu čokoladu otopite sa mlekom i slatkom pavlakom uz konstantno mešanje.
Glazuru i biskvit ohladite pre završne faze. Isecite biskvit na kocke. Zatim jednu po jednu kocku umočite u glazuru, a zatim uvaljajte u kokos i odložite.

(glossy)

Pogledajte više