UŽIVAĆETE U SVAKOM ZALOGAJU: Pileće belo meso u sosu od pomorandže, slatko-slani specijalitet gotov za 30 minuta (FOTO)

Novosti online 22. 09. 2024. u 08:00

BELO meso u sosu od pomorandže je egzotično istočnjačko jelo, koje bez problema možete sami da napravite u svojoj kuhinji.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

2 velika pileća prsa
so i biber po ukusu
3 kašike kukuruznog skroba
3 kašike ulja
seckani praziluk, za serviranje

Za sos:

180 ml soka od pomorandže
2 kašike soja sosa
1 kašika limunovog soka
60 ml smeđeg šećera
1 kašika kukuruznog skroba
korica od 1 pomorandže, rendana
1/2 kašičice rendanog svežeg đumbira
2 čena belog luka, sitno iseckana
1/4 kašičice mlevene crvene paprike po želji

Foto: Shutterstock

Recept za pileće belo meso u sosu od pomorandže:

Isecite piletinu na komade veličine zalogaja i stavite je u srednju činiju. Posolite i pobiberite i pospite kukuruznim skrobom. Dobro promešajte. Sipajte sastojke za sos u drugu posudu i umutite. Zagrejte 2 kašike ulja u tiganju na jačoj vatri nekoliko minuta. Kada je tiganj vruć, dodajte polovinu piletine u tiganj i pržite 4 minuta, a zatim okrenite i pržite još oko 3-4 minuta.

Za drugu seriju dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja u tiganj. Prebacite piletinu na tanjir kada je gotova. Sipajte sos u tiganj. Tiganj bi i dalje trebalo da bude vruć, pa će se sos zgusnuti za oko minut. Dok sos krčka, promešajte ga, pa dodajte piletinu i još malo sve izmešajte.

Servirajte i uživajte.

(stvar ukusa)

Pogledajte više