LEDENA TORTA SA MALINAMA: Ukusan i brzi slatkiš bez pečenja

Novosti online

08. 09. 2024. u 08:00

Ova osvežavajuća poslastica od malina i keksa prijaće svima u toplim danima.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

 Za koru od keksa: malo ulja

  • 100 g keksa sa bademima
  • 100 g piškota
  • 125 g mekanog maslaca
  • Za fil: 750 g malina (može i smrznutih)
  • 12 listova želatina
  • 150 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 4 kašike sirupa od malina
  • 400 g sremskog sira
  • 500 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Kalup za torte (prečnika 26 cm) premazati uljem. Izdrobiti keks na sitno i umešati maslac. Izgnječiti dobro i utisnuti na dno okvira za kolače. Staviti u frižider na 60 minuta.

2. Odmrznuti 450 g malina. Rastopiti želatin. Izmešati u šerpi maline, šećer, kesicu vanilin šećera i sirup, i ostaviti 10 minuta da odstoji, zatim prokuvati i sačekati da se prohladi.

3. Želatin ocediti i rastopiti u prokuvanim malinama, dok su još vrele. Staviti u frižider. Sir izmešati sa kesicom vanilin šećera i umešati u krem sa malinama. Hladiti krem još 20 minuta, dok ne počne da želira. Umutiti 400 ml slatke pavlake i umešati u krem. Umešati i preostale (smrznute) maline, rasporediti krem po kori od keksa. Hladiti više sati i tek onda skinuti kalup.

(Still)

Pogledajte više