TORTA PRINCES KROFNA: Uvećana verzija čuvenog deserta

Novosti online

05. 09. 2024. u 08:00

Torta princes krofna biće pravi hit na stolu, jer svi vole taj poznati ukus. Pravi se jednostavno.

Print screen / You Tube / Immer Appetitlich

Sastojci:

  • 40 g listova badema

Za fil:

  • 2 jajeta
  • 120 g šećera
  • 15 g vanilinog šećera
  • 500 ml mleka
  • 60 g kukuruznog skroba
  • 250 g krem sira

Za testo:

  • 100 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 80 g putera
  • 120 g brašna
  • 4 jajeta 

Priprema:

Kako biste napravili ovu tortu prvo pomešajte jaja, šećer, kukuruzni skrob i vanilin šećer. Promešajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte mleko u smesu, promešajte i kuvajte na srednjoj vatri uz stalno mešanje dok ne provri. Prebacite smesu u staklenu činiju i pokrijte najlonskom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Isecite puter na kockice i prelijte mlekom i vodom pa zagrevajte na laganoj vatri dok se puter ne otopi. Kada smesa počne da ključa dodajte 120 g brašna. Mešajte na ringli 2 minuta, skinite sa vatre i ostavite da se testo ohladi na sobnoj temperaturi 5 minuta. U testo ubacite 4 jajeta jedno po jedno. Polako dodajte poslednje jaje koje ćete prvo da izmutite metlicom. Kada se testo polako odvaja od kašike, gotovo je. Na pleh stavite papir za pečenje i testo prebacite u vreću za šlag.

Vrećom ga u kružnim pokretima istiskujte u obliku kruga, ostavljajući sredinu praznu. Kako iscedite jedan krug pospite u testo listićima badema, premažite jajetom, opet istiskujte testo, pospite bademima.

Pecite 35 minuta na 180°S, pa ostavite testo da odstoji još 10 minuta sa isključenom rernom i otvorenim vratima. Kada se ohladi isecite ga popreko na dva dela. Zatim umutite mikserom fil u činiji koji ste stavili na stranu. Dodajte krem sir i izmešajte sve lopaticom. Smesu prebacite u vreću za šlag i potom filujte jednu polovinu testa dok ne potrošite sav fil. Poklopite drugom polovinom testa i po želji pospite odozgo šećer u prahu. 

(Stvar ukusa)

Pogledajte više