LAGANI I UKUSNI: Burgeri od tunjevine, obrok koji ćete želeti svaki dan da jedete

Bojana Jovanović

07. 09. 2024. u 12:30

DOK traju vrućine, ne bi trebalo da unosimo tešku hranu, već da se okrenemo laganim obrocima.

Foto Shutterstock

Riba se preporučuje svakako, tako da je recept za tuna burgere idealan.

Potrebno je:

- 400 g tunjevine iz konzerve, u sopstvenom soku
- 2 kašike posnijeg sitnog sira
- avokado
- 2 kašike rendanog parmezana
- 50 g bademovog brašna
- svež peršunov list
- so
- biber
- beli luk u prahu
- kokosovo ulje, za pečenje

 

Priprema burgera od tunjevine

Tunjevinu ocedite i stavite u dublju posudu. Dodajte sitni sir, parmezan, začine i sitno seckan svež peršunov list, pa sve dobro promešajte. Avokado očistite i iseckajte što sitnije, zatim ga dodajte u smesu sa tunjevinom. Sve dobro izmesite rukama, dlanovima oblikujte loptice koje ćete potom uvaljati u bademovo brašno. Burgere pecite u tiganju na zagrejanom kokosovom ulju, izvadite ih rešetkastom kašikom na papirni ubrus, da upije višak masnoće, i poslužite.

Pogledajte više