OMILJENI SLATKIŠ PRINCA VILIJAMA I KEJT MIDLTON: Čokoladna torta koja se ne peče

Novosti online

15. 08. 2024. u 10:52

Morate da probate tortu sa kraljevskog dvora.

Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 250 g peti ber keksa
  • 150 g crne čokolade
  • 125 g putera
  • 100 g šećera
  • 1 jaje

Za glazuru:

  • 200 g crne čokolade

Priprema:

Izlomite keks rukom u komade veličine badema. Umutite penasto omekšali puter sa šećerom. Dodajte istopljenu čokoladu stalno muteći. Zatim dodajte jaje i mutite da se sjedini sa smesom. Umešajte izlomljeni keks. Sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i stavite u frižider da stoji tri sata. Za glazuru, istopite čokoladu na tihoj vatri i prelijte kolač. Izravnajte glazuru i ostavite da se stegne, pa izvadite tortu iz kalupa.                   

Pogledajte više