OMILJENI SLATKIŠ PRINCA VILIJAMA I KEJT MIDLTON: Čokoladna torta koja se ne peče
15. 08. 2024. u 10:52
Morate da probate tortu sa kraljevskog dvora.
Sastojci:
- 250 g peti ber keksa
- 150 g crne čokolade
- 125 g putera
- 100 g šećera
- 1 jaje
Za glazuru:
- 200 g crne čokolade
Priprema:
Izlomite keks rukom u komade veličine badema. Umutite penasto omekšali puter sa šećerom. Dodajte istopljenu čokoladu stalno muteći. Zatim dodajte jaje i mutite da se sjedini sa smesom. Umešajte izlomljeni keks. Sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i stavite u frižider da stoji tri sata. Za glazuru, istopite čokoladu na tihoj vatri i prelijte kolač. Izravnajte glazuru i ostavite da se stegne, pa izvadite tortu iz kalupa.
Pogledajte više