BOŽANSTVENI KOLAČ OD POMORANDŽE I PALENTE: Iznenadite ukućane slasnim ali jednostavnim kolačem

Novosti online

14. 08. 2024. u 11:46

Ovaj recept poznatog kuvara Džejmija Olivera ćete svi obožavati.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g omekšalog maslaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 4 velika jajeta
  • 100 g oštrog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 g instant palente
  • 1 prstohvat soli
  • 100 ml soka crvene pomorandže
  • 1/2 limuna
  • 9 kašika šećera u prahu                                                                                                                                                                                                                                                               

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni i obložite kalup za torte pek-papirom. Umutite puter i šećer u prahu u prozračnu, mekanu smesu. Umešajte jaja, jedno po jedno. Pomešajte brašno, palentu, prašak za pecivo, koru pomorandže i prstohvat soli. Sipajte testo u kalup i pecite 25-30 minuta. Izvadite tortu iz rerne i drvenim ražnjićem probušite 12 rupa u torti. Pomešajte sok crvene pomorandže, limunov sok i 3 kašike šećera u prahu i prelijte pola količine preko kolača. Kad se potpuno ohladi, izvadite iz kalupa. U ostatak preliva dodajte preostalih 6 kašika šećera u prahu i polako sipajte preko kolača. Ukrasite i kriškama crvene pomorandže. 

Pogledajte više