SLATKI AUSTRIJSKI DESERT: Malakof torta

Novosti online

09. 08. 2024. u 14:00

Ova austrijska poslastica će vas zavesti kremastim filom i ukusom badema.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  •  280 g putera
  • 6 žumanaca
  • 120 g šećera
  • 200 g mlevenih badema
  • šolja slatke pavlake
  • 3 kašike ruma
  • 40 piškota + još za dekoraciju
  • šolja mleka
  • šolja badema (za ukrašavanje torte)
  • šećer u prahu ili šlag za dekorisanje torte 

Priprema:

Penasto umutite žumanca, šećer i puter. Dodajte mlevene bademe, slatku pavlaku i rum.

Piškote umačite u mleko i ređajte na dno kalupa (prečnika 23 cm). Oko kalupa možete staviti aluminijumsku foliju i vezati je, u slučaju da fil počne da curi. Preko piškota sipajte 1/3 fila sa bademima. Ponovite red piškota umočenih u mleko, pa red fila i ponavljajte dok imate materijala, poslednji red treba da bude sa piškotama umočenim u mleko. Preko torte stavite plastičnu ili aluminijumsku foliju i pritisnite tanjirom ili daskom za sečenje. Stavite tortu u frižider da prenoći. Kada je torta ohlađena, ivicom noža blago odvojte ivice torte i zatim skinite prsten kalupa. Tortu možete ukrasiti šlagom, šećerom u prahu, bademima ili piškotama.

(Still)

Pogledajte više