TOPE SE U USTIMA: Kokos kocke koje se ne peku, obožavaće ih svi
KOKOS kocke će vam se topiti u ustima, a čuvaju se u frižideru pa lepo rashlade. Obožavaće ih svi.
Sastojci:
Za podlogu:
250 g urmi
130 g sirovih badema
30 g sirovih oraha
65 g kakao praha
1 kašičica ekstrakta vanile
1/4 kašičice soli
Za kokos fil:
250 g iseckanog kokosa
30 g krem sira
30 g meda
2 kašike kokosovog ulja
1/4 kašičice soli
Čokoladni sloj:
190 g čokoladnih komadića
Recept za kokos kocke koje se ne peku:
Kako biste napravili ovaj kolač, tepsiju obložite papirom za pečenje, ostavljajući deo papira da visi preko ivica. Dodajte urme, bademe, orahe, kakao, ekstrakt vanile i so u blender. Mešajte dok se ne formira izmrvljeno, lepljivo testo. Trebalo bi da možete da stegnete lepljivo testo rukama. Ako je smesa suva, dodajte još par urmi ili 1 kašičicu kokosovog ulja da povećate vlažnost.
Prebacite testo za kolače u posudu za pečenje. Čistim rukama ga izravnajte i ostavite na stranu. Dodajte iseckani kokos, krem sir, med, kokosovo ulje i so u blender. Blendirajte nekoliko puta dok se ne formira vlažna, lepljiva smesa. Prenesite sloj kokosa u posudu za pečenje. Čistim rukama ga izravnajte preko donjeg sloja. Ostavite na stranu.
Otopite komadiće čokolade i kokosovo ulje na pari. Prelijte čokoladu preko sloja kokosa i ravnomerno rasporedite po posudi. Ohladite kolače od kokosa u frižideru 1 sat ili duže. Nakon toga isecite i uživajte.
(Stvar ukusa)