JAFA TORTA: Kremasta tekstura i ukus koji se ne zaboravlja
31. 07. 2024. u 18:00
Otkrijte recept za ovu bogatu tortu i uživajte u svakom zalogaju.
Sastojci:
Biskvit od čokolade s narandžom:
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje kakaa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1 šolja šećera
- 1/2 šolje ulja
- 2 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 šolja jogurta
- Kora i sok od jedne narandže
Sloj narandžinog džema:
- 1 šolja narandžinog džema
Čokoladna glazura:
- 200g crne čokolade, seckane
- 1 šolja slatke pavlake
Priprema:
Pomešati sve suve sastojke za biskvit. Dodati ulje, jaja, vanilu, jogurt, narandžinu koru i sok. Sjediniti smesu i peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180°S oko 25-30 minuta.
Ohlađeni biskvit preseći na dva dela.
Rastopiti narandžin džem i naneti ga na donji deo biskvita.
Pripremiti ganache: zagrejati slatku pavlaku do vrenja i preliti preko seckane čokolade. Mešati dok se čokolada potpuno ne istopi.
Preliti ganache preko narandžinog džema, staviti drugi deo biskvita i ostaviti da se stegne.
(Still)
Pogledajte više