JAFA TORTA: Kremasta tekstura i ukus koji se ne zaboravlja

Novosti online

31. 07. 2024. u 18:00

Otkrijte recept za ovu bogatu tortu i uživajte u svakom zalogaju.

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

Biskvit od čokolade s narandžom:

  • 1 šolja brašna
  • 1/2 šolje kakaa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja šećera
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 šolja jogurta
  • Kora i sok od jedne narandže

Sloj narandžinog džema:

  • 1 šolja narandžinog džema

Čokoladna glazura:

  • 200g crne čokolade, seckane
  • 1 šolja slatke pavlake

Priprema:

Pomešati sve suve sastojke za biskvit. Dodati ulje, jaja, vanilu, jogurt, narandžinu koru i sok. Sjediniti smesu i peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180°S oko 25-30 minuta.

Ohlađeni biskvit preseći na dva dela.

Rastopiti narandžin džem i naneti ga na donji deo biskvita.

Pripremiti ganache: zagrejati slatku pavlaku do vrenja i preliti preko seckane čokolade. Mešati dok se čokolada potpuno ne istopi.

Preliti ganache preko narandžinog džema, staviti drugi deo biskvita i ostaviti da se stegne.

(Still)

Pogledajte više