PUSLICA ROLAT: Preukusan rolat koji se brzo sprema i još brže pojede

Novosti online

24. 07. 2024. u 08:00

Ako vam se prijelo nešto slatko, ovo je pravi recept za vas. Naime, reč je o jednostavnom rolatu koji ćete da obožavate.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

  • 5 belanaca
  • 275 g sitnog kristal-šećera
  • 20 g listića badema

Za fil:

  • 200 ml neutralne pavlake
  • 150 ml milerama
  • ½ kesice vanilin šećera
  • 250 g malina ili drugog sitnog voća po želji                                                                                 

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni a  pleh obložite pek-papirom bez ikakvog ulja. Najvećom brzinom miksera umutite belanca s prstohvatom soli pa uz stalno mućenje dodajte kašiku po kašiku šećera. Masu rasporedite ravnomerno u pleh,  pospite listićima badema i pecite 10 minuta. Potom smanjite na 160 i pecite još 15 minuta. Za fil, umutite mikserom pavlaku te dodajte mileram i vanilin šećer. Koru izvadite iz rerne i okrenite da strana s bademima bude dole. Kad se ohladi, filujte. Uz pomoć papira uvijte testo u čvrst rolat. Umotajte ga u papir za pečenje i dobro ohladite. Pre serviranja uklonite papir i ukrasite. 

Pogledajte više