SLADOLED TORTA VENECIJA: Najlepša ledena poslastica, veličanstvena eksplozija ukusa
Rashladite se uz ovo slatko zadovoljstvo koje obiluje čokoladnim ukusima.
Sastojci:
- pavlaka - 500 ml, tečna
- sveže mleko - 100 ml
- čokolada - 100 g, mlečna
- čokolada - 100 g, prirodna
- šećer - 3 kašika
- vanila - 1 kesica
Priprema:
Stavite u posudu oko 80 ml svežeg mleka i vanilu, a u drugu posudu — ostatak mleka i mlečnu čokoladu izlomljenu na parčiće.
Zagrejte obe posude na pari — prvu, da bude zasićena aroma vanile, a drugu — dok se ne istopi čokolada. Mešajte drugu dok se ne dobije glatka smesa.
Umutite pavlaku dok ne postane gusta pena.
U posudu sa vanilom sipajte trećinu pavlake, a preostalu pavlaku u posudu sa mlečnom čokoladom. Mešajte dobro obe smese.
Pripremite kalup za tortu sa folijom i sipajte u njega tamnu smesu. Stavite brzo kalup u zamrzivač.
Za to vreme na vodenoj pari rastopite prirodnu čokoladu, mešajući dok ne postane glatka smesa.
Izvadite kalup i pospite sloj sa pola prirodne čokolade. Nakon toga sipajte belu smesu stavljajući ponovo kalup u zamrzivač, dok se i novi sloj ne zamrzne. Prelivajte preostalom prirodnom čokoladom i opet stavite u zamrzivač dok ne dođe vreme za stavljanje na sto.
Pre nego što servirate, okrenite poslasticu na tanjir i sklonite foliju.
(glossy)