TORTA BELI ŠUŠKAVAC: Raskošna i kremasta, izazov za domaćice

Novosti online

21. 07. 2024. u 07:00

Isprobajte tortu beli šuškavac, ako niste do sada. Bolja je od bilo čega iz poslastičarnice, ali treba da joj posvetite vreme.

Foto Shutterstock

Sastojci:

Za koru:

  • 7 belanaca
  • 450 g šećera
  • Sok od pola limuna

Za fil:

  • 13 žumanaca
  • 17 kašika šećera
  • 120 g belog krema
  • 220 g bele čokolade
  • 270 g maslaca

Za dekoraciju:

  • 350 g šlaga

Priprema:

Za tortu beli šuškavac prvo umutite belanca i šećer, a potom dodajte limunov sok. Pripremite pleh sa papirom za pečenje i na taj papir sipajte masu. Dobro je rasporedite i supite je 3 sata na 100 stepeni. Isto to uradite i za drugu koru. 

Dok se kore peku napravite fil. Žumanca koja ste odvojili umutite sa šećerom i kuvajte na pari. Negde na polovini kuvanja dodajte čokoladu, promešajte i sklonite sa vatre, pa ostavite da se ohladi. Takođe umutite maslac i beli krem i sastavite sa filom pa dobro izmiksirajte. Takođe umutite šlag. 

Pola fila stavite na jednu koru, pa preko njega stavite drugu koru. Posle druge kore rasporedite ostatak fila pa ga prekrijte šlagom. Uživajte u torti beli šuškavac.

(stvarukusa)

Pogledajte više