KAO OBLAK PUNOG MEKOG FILA: "Bela pahulja" - Omiljeni kolač Jovanke Broz

Novosti online

17. 07. 2024. u 12:00

Beli meki kolač sa kremastim filom je savršena letnja poslastica.

Foto: Printscreen/Youtube

Sastojci:

za koru:

  • 7 belanaca
  • 1 celo jaje
  • 7 kašika šećera
  • 7 kašika brašna
  • 3 kašike mlake vode

Fil:

  • 7 žumanaca
  • 7 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 kašika gustina
  • 800 ml mleka
  • 250 g margarina

Preliv za koru:

  • oko 100 ml mleka
  • 1-2 kašike ruma

Dekoracija: Šlag i crna čokolada

Priprema:

Razdvojimo belanca od žumanaca. Belanca umutimo uz dodavanje šećera, dodamo brašno, mlaku vodu i jedno celo jaje. Koricu dobijenu od belanaca ispečemo.

Fil napravimo tako što u mleku skuvamo umućena žumanca sa brašnom, šećerom i gustinom. Kada se smesa skuva i prohladi, doda se margarin.

Koru prelijemo sa mlekom sa rumom. Kada se kora natopi, prelije se preko sa dobijenim filom, preko kojeg se stavi umućen šlag i narenda se čokolada.

(still)

Pogledajte više