SPOLJA HRSKAVI, A IZNUTRA NESTVARNO MEKANI: Ćurosi - Napravite sami preukusnu špansku poslasticu

Novosti online

29. 06. 2024. u 16:00

Ćurosi su odličan desert posle svakog jela. Slatki, spolja hrskavi, a iznutra nestvarno mekani. Recept za ćurose je vrlo jednostavan i svako ga može ispratiti, zato - uživajte u pripremi.

Foto: Jutjub/Printskrin/Bibich World

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • malo cimeta
  • 80 g putera
  • do 100 g mlevenog keksa
  • šećer 
  • krem ili marmelada kao dodatak

Priprema:

Puter otopite, pa postepeno dodajte brašno i mešajte.

Dodajte mleveni keks, razbijte jaja i rukom umešajte tako da dobijete gustu mešavinu. Radi balansa, dodajte malo soli i umešajte.

Ćurosi imaju onaj dobro poznati oblik, koji se postiže rebrastim špricem za kolače. Ubacite smesu i sami odlučite koju dužinu želite.

U tanjirić sipajte šećer i pomešajte ga sa malo cimeta.

Pržite ih kao i uštipke u dubokoj šerpi, sa više ulja i na blažoj vatri.

Dovoljno pržite, do oko jednog minuta.

Uvaljajte ih u pripremljenu mešavinu šećera i cimeta i poslužite sa kremom ili marmeladom.

(Ona)

Pogledajte više