MEKAN I SOČAN DESERT: Torta od banana i pudinga od vanile, hladno savršenstvo za ove vrele dane

Tatjana Marković 24. 06. 2024. u 13:00

Torta od vanilinog pudinga i banana je mekan i sočan desert, možete da je dekorišete i drugim voćem.

Foto Shutterstock

 Pravi se sa pudingom od vanile i bananama.

Sastojci:

3 banane

Za koru:

6 belanaca
6 kašika šećera
puding od vanile
1,5 kašika brašna
3,5 kašike ulja

Za fil:

6 žumanaca
3 vanilina šećera
700 ml mleka
3 pudinga od vanile
150 g putera
250 ml slatke pavlake

Foto Shutterstock

Za dekoraciju:

350 ml slatke pavlake
kolutovi banane

Recept za tortu od vanilinog pudinga i banana

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pripremite sve za koru - ulupajte belanca u čvrst sneg i dodajte nakon toga šećer pa dobro izmiksirajte. Umešajte ulje, puding od vanile i brašno. Dobijenu smesu rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta. Kada se ispeče, koru odvojite od papira za pečenje i isecite je uzdužno na tri dela.

Prokuvajte 400 ml mleka, a zasebno umutite žumanca, šećer, vanilin šećer, puding od vanile i još 300 ml mleka, pa sve dobro izmešajte. Smesu sipajte u ključalo mleko i mešajte dok ne postane gusta. Ostavite da se ohladi pa hladan krem pomešajte sa umućenim puterom. Nakon toga ulupajte slatku pavlaku i sve sjedinite.

Pogledajte više