MEKAN I SOČAN DESERT: Torta od banana i pudinga od vanile, hladno savršenstvo za ove vrele dane
Torta od vanilinog pudinga i banana je mekan i sočan desert, možete da je dekorišete i drugim voćem.
Pravi se sa pudingom od vanile i bananama.
Sastojci:
3 banane
Za koru:
6 belanaca
6 kašika šećera
puding od vanile
1,5 kašika brašna
3,5 kašike ulja
Za fil:
6 žumanaca
3 vanilina šećera
700 ml mleka
3 pudinga od vanile
150 g putera
250 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
350 ml slatke pavlake
kolutovi banane
Recept za tortu od vanilinog pudinga i banana
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pripremite sve za koru - ulupajte belanca u čvrst sneg i dodajte nakon toga šećer pa dobro izmiksirajte. Umešajte ulje, puding od vanile i brašno. Dobijenu smesu rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta. Kada se ispeče, koru odvojite od papira za pečenje i isecite je uzdužno na tri dela.
Prokuvajte 400 ml mleka, a zasebno umutite žumanca, šećer, vanilin šećer, puding od vanile i još 300 ml mleka, pa sve dobro izmešajte. Smesu sipajte u ključalo mleko i mešajte dok ne postane gusta. Ostavite da se ohladi pa hladan krem pomešajte sa umućenim puterom. Nakon toga ulupajte slatku pavlaku i sve sjedinite.