LEPE SE ZA PRSTE: Rebarca sa savršenim prelivom, kao iz restorana

Tatjana Marković 16. 06. 2024. u 10:00

Rebarca mogu da budu od različitih vrsta mesa, a u ovom receptu se koriste svinjska rebarca.

Foto Shutterstock

Sastojci:

1,5 kg svinjskih rebaraca
1/4 šolje smeđeg šećera
2 kašike šećera
1 kašičica ljute paprike
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica crvenog luka u prahu
1 kašičica slatke paprike
So i biber po ukusu
250 ml roštilj sosa

Recept za rebarca sa savršenim prelivom kao iz restorana:

Zagrejte rernu na 150 stepeni. Pomešajte smeđi šećer, običan šećer, ljutu papriku u prahu, beli luk u prahu, crni luk u prahu, slatku papriku u prahu, 2 kašičice soli i biber. Stavite rebra na komad folije dovoljno velik da se presavije i zatvori, a zatim ih stavite na pleh za pečenje. Pospite smesu začina po vrhu rebara. Umotajte foliju oko rebarca i dobro zatvorite da tokom pečenja ne iscuri sok. Pecite dok meso ne omekša i dok ne bude moglo lako da se odvoji od kostiju viljuškom, oko 2 sata.

(Stvar ukusa)

Pogledajte više