KENEDI TORTA: Jedna vrlo bogata torta i izgledom i ukusom

Novosti online

08. 06. 2024. u 10:00

Kenedi torta starinskog raskošnog ukusa.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Aurora Recepti

Sastojci:

  • jaja 10
  • šećera 10 kašika
  • mlevenih oraha 10 kašika
  • brašna 5 kašika
  • ulja 2 kašike
  • prašak za pecivo 1
  • belanaca 8
  • šećera 12 kašika
  • seckanih oraha 10 kašika
  • brašna 4 kašike
  • žumanaca 8
  • šećera 8 kašika
  • čokolade 200 gr
  • maslaca 125 gr
  • mleka 2 čaše
  • šećera 3 kašike
  • pudinga od vanile 2
  • maslaca 125 gr
  • šećera u prahu 150 gr
  • slatke pavlake 500 ml
  • krem-fix 1

Priprema:

Kore umutiti od pobrojanih sastojaka i ispeći u pravougaonom plehu prekrivenom pek papirom. Koru od mlevenih oraha peći na 180 stepeni oko 15 minuta a koru sa seckanim orasima peći na 150 stepeni oko 20 minuta.

Za tamni fil umutiti žumanca sa šećerom i skuvati na pari gust krem pa dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi, ohladiti i u hladno dodati umućen maslac.

Za svetli fil skuvati puding u mleku sa šećerom i ostaviti da se ohladi. posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu i izmešati sa hladnim filom.

Posebno umutiti slatku pavlaku dodajući joj krem-fix.

Na tacnu za tortu prvo staviti koru sa mlevenim orasima, zatim premazati svetlim filom, zatim tamnim filom i na kraju slatkom pavlakom.Prekriti korom od seckanih oraha pa ponoviti postupak sa filovima i na kraju ukrasiti preostalom pavlakom.

Pogledajte više