KENEDI TORTA: Jedna vrlo bogata torta i izgledom i ukusom
Kenedi torta starinskog raskošnog ukusa.
Sastojci:
- jaja 10
- šećera 10 kašika
- mlevenih oraha 10 kašika
- brašna 5 kašika
- ulja 2 kašike
- prašak za pecivo 1
- belanaca 8
- šećera 12 kašika
- seckanih oraha 10 kašika
- brašna 4 kašike
- žumanaca 8
- šećera 8 kašika
- čokolade 200 gr
- maslaca 125 gr
- mleka 2 čaše
- šećera 3 kašike
- pudinga od vanile 2
- maslaca 125 gr
- šećera u prahu 150 gr
- slatke pavlake 500 ml
- krem-fix 1
Priprema:
Kore umutiti od pobrojanih sastojaka i ispeći u pravougaonom plehu prekrivenom pek papirom. Koru od mlevenih oraha peći na 180 stepeni oko 15 minuta a koru sa seckanim orasima peći na 150 stepeni oko 20 minuta.
Za tamni fil umutiti žumanca sa šećerom i skuvati na pari gust krem pa dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi, ohladiti i u hladno dodati umućen maslac.
Za svetli fil skuvati puding u mleku sa šećerom i ostaviti da se ohladi. posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu i izmešati sa hladnim filom.
Posebno umutiti slatku pavlaku dodajući joj krem-fix.
Na tacnu za tortu prvo staviti koru sa mlevenim orasima, zatim premazati svetlim filom, zatim tamnim filom i na kraju slatkom pavlakom.Prekriti korom od seckanih oraha pa ponoviti postupak sa filovima i na kraju ukrasiti preostalom pavlakom.