BELI ANĐEO TORTA SA JAGODAMA: Između 2 fila osvežavajuće voće - pravi letnji slatkiš

Novosti online

03. 06. 2024. u 17:01

Beli anđeo torta je izuzetno laka za pripremu, jer sve što treba da uradite jeste da gotove rozen kore premažete prvo filom od vanile, a onda i umućenom slatkom pavlakom.

Foto: Shutterstock

U originalu između se posipa mleveni lešnik, leti volimo da jedemo voćne i laganije torte,pa je naš predlog da čuvenu tortu napravite sa jagodama.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 1,5 l mleka
  • 5 pudinga od vanile
  • 100 g bele čokolade
  • 1 margarin
  • 50 g šećera u prahu
  • 500 ml slatke pavlake 
  • 500 g jagoda
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 3 kašike džema od jagoda 
  • 70 g bele čokolade 
  • 1 kašika ulja 
     

Priprema:
Puding pomešajte sa 200 ml mleka, pa razmutite tako da nema grudvica. Preostalo mleko sipajte u šerpu i kada se zagreje dodajte puding, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte belu čokoladu i kuvajte, uz mešanje, dok se ne otopi. Sklonite sa šporeta, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu i dodajte ohlađenom pudingu, pa sve zajedno umutite mikserom. Na kraju umutite slatku pavlaku. Koru premažite žutim filom, pa poređajte jagode isečene na kolutove, a onda premažite belim filom. Zatim ponovite sve dok ne utrošite sastojke. Poslednji red treba da bude kora, a onda celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom (u tankom sloju). Umutite slatku pavlaku, pa dodajte džem i lagano umešajte. Premažite celu tortu, pa istopite belu čokoladu sa uljem i prelijte po vrhu. Ostavite u frižideru da se stegne. 

(stvarukusa/mondo)

Pogledajte više