POPULARNI ČIZKEJK SAN SEBASTIAN: Ovo je definitivno najkremastiji kolač koji ćete probati

Novosti online

28. 05. 2024. u 15:00

Kada neko kaže čizkejk, odmah pomislimo na koru od keksa, kremastu sredinu i preliv od voća, ali kad probate ovaj, potpuno drugačiji, čizkejk koji se peče u rerni, sve što ste do sad jeli pašće u zaborav.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 gr maskarpone sira
  • 200 gr kremastog sira
  • 75 gr šećera
  • 75 gr smeđeg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 400 ml slatke pavlake
  • 20 gr brašna

Priprema:

1. U posudi sjediniti maskarpone sir, krem sir, šećer, smeđi šećer i vanilin šećer tako da dobijemo kremastu smesu.

2. Dodati jaja i sjediniti.

3. Dodati slatku pavlaku i sjediniti i na kraju dodati brašno i sve fino sjediniti.

4. Smesu izliti u kalup (20 cm) obložen papirom za pečenje.

5. Peći 45 min. na 220 stepeni.

6. Nakon pečenja kolač je još uvijek tečan, ostaviti ga u frižideru preko noći.

7. Možete ga poslužiti samog ili ga preliti medom, pekmezom, čokoladom otopljenom u slatkoj pavlaci.

(still)

Pogledajte više