RUSKE KAPE SA JAFOM: Mnogo brža varijanta od običnih ruskih kapa
20. 05. 2024. u 22:00
Umesto kore ide keks, pa se mnogo brže prave od klasičnih, a ukus je fenomenalan.
Sastojci:
- 300 g mini jafa keksa
- 500 ml mleka
- 150 g šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kesa pudinga od vanile
- 125 g margarina
- 100 g kokosa
Priprema:
Puding u prahu i brašno umutiti sa malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka i šećer staviti da se kuva i kada provri dodati mešavinu od pudinga i brašna. Kuvati uz mešanje na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. U hladan fil dodati umućen margarin i sjediniti mikserom u kremastu smesu. Uzimati po 2 jafa keksića i okrenuti tako da im čokoladna strana bude spolja. Na biskvitnu stranu jedne jafe staviti po kašičicu fila i spojiti sa drugim keksom. Namazati okolo, izravnati i uvaljati u kokos.
Pogledajte više