RUSKE KAPE SA JAFOM: Mnogo brža varijanta od običnih ruskih kapa

Novosti online

20. 05. 2024. u 22:00

Umesto kore ide keks, pa se mnogo brže prave od klasičnih, a ukus je fenomenalan.

Foto: Printskrin Jujtub/ Marija Karma

Sastojci:

  • 300 g mini jafa keksa
  • 500 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 kesa pudinga od vanile
  • 125 g margarina
  • 100 g kokosa

Priprema:

Puding u prahu i brašno umutiti sa malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka i šećer staviti da se kuva i kada provri dodati mešavinu od pudinga i brašna. Kuvati uz mešanje na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. U hladan fil dodati umućen margarin i sjediniti mikserom u kremastu smesu. Uzimati po 2 jafa keksića i okrenuti tako da im čokoladna strana bude spolja. Na biskvitnu stranu jedne jafe staviti po kašičicu fila i spojiti sa drugim keksom. Namazati okolo, izravnati i uvaljati u kokos.

Pogledajte više