BAUNTI TART: Kolač sa kokosom pravi se za 10 minuta i jede se bez griže savesti

Novosti online

18. 05. 2024. u 08:00

Da napravite ovaj kolač biće vam potreban samo blender, ne peče se i sprema se veoma brzo i lako, a koriste se zdrave namirnice, prema tome možete uživati u degustaciji bez mnogo muke i griže savesti.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Kora:

  • 125 g kokosa
  • 125 g indijskih oraščića (neslani)
  • 10 g kakaa
  • 65 g putera od kikirikija
  • 65g meda

Krem/fil:

  • 150 g kokosa
  • 400g kokosovo mleko
  • 50 g šećer/med
  • 150g jogurta
  • 10g želatina rastvorenog u 50ml vrele vode

Glazura/preliv:

  • 60 g tamne čokolade 60-90%
  • 80 ml kokosovog mleka

Priprema:

Pomešaćemo kokos, indijski orah i kakao u blenderu pa u to dodati med i puter od kikirikija i mesiti dok ne dobijemo konzistentnu masu koju ćemo oblikovati u kalupu u tanku i glatku površinu poput kore. Zatim ćemo kuvati mleko sa kokosom i šećerom, do ne dobijemo gustu masu koju ćemo ubaciti u blender sa jogurtom, na kraju ćemo u smesu ubaciti želatin i rasporediti je po kori u kalupu. Kolač prelivamo glazurom i ukrašavamo po želji. Serviramo ga nakon što se ohladi u frižideru uz kafu i preostaje nam samo da uživamo u prepoznatljivom ukusu bauntija, ali spremljenog na zdrav način. Prijatno!

Pogledajte više