ČOKOLADNI KOLAČ SA PIŠKOTAMA I JAGODAMA: Najkremastija poslastica kojoj niko ne može da odoli

Novosti online

07. 05. 2024. u 17:00

Čokoladni kolači su svima omiljeni, pogotovo kada se lako prave i kada su kremasti.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje piškota 
  • 300 ml soka od pomorandže

Za čokoladni fil:

  • 370 g margarina ili putera
  • 260 g čokolade 
  • 50 g kakaoa
  • 280 g šećera
  • 1 čašica čokoladnog likera ili konjaka
  • 5 jaja 

Za dekoraciju:

  • 300 ml slatke pavlake
  • jagode

Priprema:

U šerpu stavite puter i šećer, pa kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajte prosejani kakao i čokoladu, pa kuvajte dok se čokolada ne otopi. Sipajte i čokoladni liker ili konjak, pa kuvajte još 5 minuta. Nakon toga dodajte umućena jaja i kuvajte 5 minuta nakon ključanja, uz neprestano mešanje. 

U vatrostalnu posudu poređajte piškote koje ste umočili u sok od pomorandže, pa preko sipajte fil od čokolade. Stavite u frižider na pola sata. 

Čvrsto umutite slatku pavlaku i premažite preko fila, pa ukrasite jagodama. Vratite u frižider na još sat vremena, pa služite.

Pogledajte više