PIŠINGER OBLANDE: Čokoladna poslastica koja je ukusnija od svake torte

Novosti online

25. 04. 2024. u 17:00

Pišinger oblande ili torta bila je nezaobilazni deo svih trpeza u srpskim porodicama krajem prošlog veka.

Foto: Shutterstock

Njen neodoljiv čokoladni ukus svakog osvoji na prvi zalogaj! I uz to, veoma lako se pravi.

Sastojci:

  • 1 pakovanje oblandi
  • 4 jajeta
  • 2 žumanca
  • 300 g šećera
  • 150 g čokolade
  • 300 g maslaca
  • 150 g mlevenih badema
  • sok od 1/2 limuna
  • Glazura:
  • 3 kašike vode
  • 2 kašike šećera
  • 100 g čokolade
  • 80 g maslaca

Priprema:

Jaja, žumanca, šećer i čokoladu umutite mešajući na pari. Kad se smesa počne zgušnjavati, sklonite je i ostavite da se prohladi. Penasto umutite maslac i dodajte mu ohlađenu prethodnu smesu, limunov sok i mlevene bademe, koje ste prethodno malo propržili.

Ovim filom premazujte oblande i slažite jednu na drugu, a zatim ih odozgo pritisnite nečim teškim. Ostavite tortu u frižideru da se dobro ohladi, pa prelijte čokoladnom glazurom i pospite seckanim orasima ili bademima.

(Still)

Pogledajte više