RUSKA PITA S PEKMEZOM: Za pola sata gotov slatkiš

Andrijana Nešić 17. 04. 2024. u 18:34

Ovo nam je jedna od dražih pita, a kombinacija oraha i pekmeza je uvek top.

Foto: Shutterstock

Testo

6 žumanaca
100 g šećera
150 g maslaca
150 g oštrog brašna
pola kesice praška za pecivo

Fil

6 belenaca
150 g šećera u prahu
150 g mljevenih oraha
150 g pekmeza

Priprema

Testo

Sve sastojke izmiksajte pa rasporedite u posudu za pečenje koju ste nauljili i pobrašnili. Pecite u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni 10 do 12 minuta.

Fil

Napravite sneg od belanaca, pa dodajte šećer. Izmutite da nestanu kristalići. Dodajte mlevene orahe.

Premažite napola ispečeni biskvit kremom od oraha, pa kašikom stavljajte malo po malo pekmeza svuda po smesi.

Ispecite do kraja

Pecite sve zajedno još 15 do 20 minuta. Pazite da površina ne dobije prejaku boju. Ohladite pa isecite.

Napomena: Možete izbaciti pekmez, ili pak premazati polupečeno testo pekmezom, pa po tome rasporediti krem od oraha.

Pogledajte više