EMBARGO KOLAČ: Neverovatno jeftin, a mekan i preukusan
EMBARGO kolač se pravi od jeftinih sastojaka, i to baš brzo i lako, a fantastičnog je ukusa.
Svaka domaćica je recept znala napamet i ovaj kolač je bio redovan na svim trpezama širom Jugoslavije.
Sastojci:
- 2 čaše (od 2 dl) brašna
- 2 čaše šećera
- 2 čaše vode
- 1/2 čaše ulja
- 3 kašike džema od kajsije (ili po želji)
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice kakaoa
Priprema:
U činiju staviti brašno, šećer, prašak za pecivo i kakao i kašikom izmešati. Zatim dodati vodu, ulje, sjediniti, pa umešati džem. Sipati u pleh obložen pek-papirom i peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kolač možete posuti prah šećerom ili preliti glazurom od čokolade.
(Trpeza)