BELA HUANITA: Najlepša kremasta torta bez pečenja
Новости онлине
15. 04. 2024. u 13:00
Ako ste ljubitelj kremastih i brzih, a preukusnih poslastica, ovu tortu ćete obožavati.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 grama napolitanki,
- 10 kašika šećera,
- 1 litar mleka,
- 350 grama šlaga u prahu,
- 2 kesice želatina.
Priprema:
Kuvamo šećer i mleko. Sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.
Razmutimo želatin u malo mleka i dodamo u skuvano mleko.
Sadržaj šerpe prespemo u sud za mućenje, dodamo prašak za šlag i mutimo mikserom.
U kalup obložen najlonskom folijom prespemo deo smese iz suda (u ovaj deo možete da dodate kokos ukoliko volite), a u preostali dodamo izmlevene napolitanke.
Promešemo i ovom smesom dopunimo kalup. Ostavimo u frižideru da se smesa stegne.
Mikserom mutimo mleko i prašak za šlag. Izvadimo ohlađen kolač. Šlagom punimo špric i ukrasimo tortu. Dekorišemo tortu po želji.
(Ona)
Pogledajte više