USKRŠNJI KEKS U OBLIKU ZECA: Ulepšajte prazničnu trpezu i preslatkim dezertom koji se lako pravi

Novosti online

30. 04. 2024. u 15:00

PRED nama je Vaskrs, kada se, prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, završava najduži najstroži post.

Foto: Shutterstock

Svaka se domaćica trudi da prazničnu trpezu učini što bogatijom uz razne svečane đakonije.

A da bi deca još više uživala u prazniku, tu su i razne poslastice. Jedna od njih je i keks u obliku zeca.

Domaći keks je neuporedivo ukusniji od kupovnog, a lako se pravi i to samo od četiri sastojka.

Sastojci:

  • 140 g pirinčanog brašna
  • 1 jaje
  • 100 g mleka
  • 20 ml ulja
  • 20 g šećera

Foto: Shutterstock

Priprema:

U posudi pomešajte mleko, šećer i jaje, pa umutite. Dodajte brašno i sve lepo sjedinite. Sipajte testo u kesu za zamrzivač, pa isecite vrh. 

Na pleh stavite pek papir, pa istisnite krugove od testa (sa razmakom). Zatim na svakom krugu iscrtajte uši i popunite ih testo. Mokrim prstom pritisnite vrhove, kako biste zagladili keks. 

Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 20 minuta. Jestivom olovkom nacrtajte oči i nos. Možete da koristite i gel boju za hranu. 

(Stvarukusa/mondo)

Pogledajte više