BAJADERA: Omiljeni kolač svih generacija
Nema ništa slađe nego kad se posle dobrog i ukusnog ručka zasladite proverenim slatkišem.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
- 250 ml vode
- 600 g šećera
- 200 g putera
- 200 g mlevenih oraha
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g mlečne čokolade
- za preliv:
- 1 kašika putera
- 100 g mlečne čokolade
- 3 kašike mleka
- 3 kašike ulja
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i šećer i pustite da provri. Posle ključanja sklonite šerpu sa ringle i ubacite orahe, keks i puter, pa dobro izmešajte dok se sve lepo ne sjedini i dok ne postane homogena smesa.
Posle dobrog mešanja, dobijenu smesu podelite na dva dela, odnosno prebacite u dve činije. U jednu činiju ubacite otopljenu mlečnu čokoladu, a drugi ostavite takav kakav jeste.
Odaberite tacnu na kojoj će biti bajadera, pa prvo rastanjite tamniji deo, odnosno onaj u koji ste stavili čokoladu, pa preko toga onda i onaj svetliji deo. Ostavite u frižider da se lepo ceo kolač stegne i za to vreme pripremite glazuru.
Na pari otopite čokoladu sa puterom, mlekom i ulje, pa mešajte dok se sve ne otopi i ne sjedini.
Preko dobro ohlađenog kolača sipajte glazuru i vratite u frižider da se lepo stegne. Posle nekoliko sati, a možete držati i tokom noći, izvadite i isecite na željene komade. Poslužiti uz kafu ili čaj.