LEDENA ŠTRAUS TORTA: Idealna poslastica kada želite da se zasladite
Probajte da napravite, u fil možete staviti čokolade ili orašaste plodove koje volite.
Sastojci:
- 700 ml mleka
- 9 kašika šećera
- 3 kašike gustina
- 300 g krem šlaga sa ukusom vanile
- po potrebi kisela voda za mućenje šlaga
- 70 g mlevene plazme
- 50 g rendane bele čokolade
- 70 g rendane mlečne čokolade
- 60 g pečenih mlevenih badema
- 50 g nutele ili krema po izboru
- Za dekoraciju:
- 2 štangle rendane kinder čokolade
Priprema:
U malo mleka razmutiti gustin. Ostatku mleka dodati šećer i staviti na tihoj temperaturi da se zagreva. Kada krene da struji mleko, usuti gustin i zakuvati fil. Gustin obložiti prozirnom folijom i ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi. Zatim prebaciti u frižider na jedan sat. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice.
Umućenom šlagu dodati skuvani i ohlađen gustin i još jednom umutiti mikserom. Smesu podeliti na tri dela. Prvom delu dodati nutelu ili eurokrem. Drugom delu dodati mlevenu plazmu i rendanu belu čokoladu. Trećem delu dodati rendanu mlečnu čokoladu i mlevene bademe. Svaki fil izmešati.
Kalup obložiti prozirnom folijom i sipati prvi fil (nutela ili krem), zatim drugi deo fila (mlevena plazma i bela čokolada), zatim sipati treći fil (rendana mlečna čokolada i bademi). Po vašem izboru možete i drugačije rasporediti filove. Kalup odložiti na 4 sata u zamrzivač da se lepo stegne.
Izvaditi kolač iz kalupa, skinuti foliju i staviti na tacnu, dekorisati rendanom kinder čokoladom. Čuvati u zamrzivaču. Seći na parčad i poslužiti.