SNIKERS TORTA: Ako volite spoj čokolade i kikirikija, obavezno napravite ovo kremasto savršenstvo
Obavezno isprobajte ovaj recept za snikers tortu, možda će vam oduzeti malo vremena, ali svi će biti zadovoljni ukusom.
Sastojci:
- Za čokoladnu podlogu:
- 400 g mlečne čokolade
- 40 ml ulja
- Za fil sa kikirkijem:
- 180 g šećera
- 80 g putera
- 200 ml slatke pavlake
- 150 g pečenog kikirikija
- Za fil:
- 80 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
- 30 g čokolade
- 20 g želatina
- 20 ml vode
- Za koru:
- 2 jajeta
- 50 g šećera
- 30 ml ulja
- 45 g brašna
- 15 g kakaoa
Priprema:
Istopite čokoladu sa uljem, pa sipajte u plastičnu posudu. Okrenite nekoliko puta, tako da čokolada lepo obloži i dno i ivice. Stavite u zamrzivač na 20 minuta. Zatim isecite plastiku i čokoladnu podlogu ostavite u frižideru dok spremite druge filove.
Istopite šećer u tiganju, pa dodajte puter i pržite sve dok se ne istopi. Neprestano mešajte. Zatim sipajte slatku pavlaku i kuvajte sve dok ne krene da vri, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu i pokrijte providnom folijom, pa ohladite u frižideru nekih pola sata. Nakon toga dodajte kikirki i sve dobro sjedinite. Sipajte u čokoladnu poglogu i vratite u frižider.
Pomešajte želatin i vodu i ostavite da nabubri. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sve lepo sjedinite mikserom. Želatin otopite na pari, pa pomešajte sa istopljenom čokoladom. Sve dobro sjedinite, a onda dodajte u smesu sa krem sirom. Umutite mikserom da se svi sastojci dobro sjedine. Sipajte fil u čokoladnu podlogu. Vratite u frižider dok napravite koru. Penasto umutite jaja sa šećerom, pa sipajte ulje. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Sipajte u pleh obložen pek papirom, pa poravnajte. Pecite u zagrejnoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Isecite tako da možete da stavite preko čokoladne podloge. Vratite u frižider na sat vremena.
(Stvarukusa/mondo)