NAJLEPŠA POSNA ČOKOLADNA TORTA: Uživajte u sočnim i neodoljivim zalogajima

Novosti online

24. 03. 2024. u 18:00

Neodoljiva poslastica se topi u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

Foto printscreen Youtube

Sastojci:
Za biskvit:

  • 600 ml sojinog mleka
  • 6 kašika griza
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 20 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ruma

Za fil:

  • 40 g pudinga od vanile
  • 450 ml sojinog mleka
  • 3 kašike šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 120 g biljnog šlaga

Priprema:
U šerpu sipajte 200 ml sojinog mleka i vanilin šećer i ostavite da se zagreje. Puding pomešajte sa šećerom i 50 ml mleka, pa dodajte u zagrejano sojino mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. U drugoj posudi pomešajte griz, kakao i šećer, pa sipajte u šerpu u kojoj ste zagrejali mleko. Kuvajte uz neprestno mešanje dok ne proključa. Zatim dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Dobijenu smesu sipajte u vatrostalnu posudu i ostavite da se ohladi. Šlag umutite sa 200 ml mleka i pomešajte sa ohlađenim pudingom, pa sve dobro sjedinite mikserom. Sipajte preko čokoladne smese i poravnajte. Ostavite da se ohladi preko noći. Ukrasite kakaoom ako želite.

(trpeza)

Pogledajte više