LAGAN I IZDAŠAN A NEODOLJIVO UKUSAN: Kolač od đumbira
ZAMIRISAĆE vam cela kuća, svaki zalogaj je sve bolji.
Sastojci:
Za koru:
* 1/3 šoljice šećera
* 1/3 šoljice omekšalog putera
* 1 kašika meda
* 1 jaje
* jedna i po šoljica brašna
* 2 kašičice đumbira u prahu
* pola kašičice sode bikarbone
* četvrtina kašičice muskatnog oraha
* prstohvat soli
* malo mlevenog karanfilića
* 2/3 šoljice nemasnog mleka
* 1 kašičica ekstrakta vanile
Za krem:
* pola šoljice nemasnog krem sira
* 1 kašičica ekstrakta vanile
* prstohvat soli
* jedna šolja i 3/4 šećera u prahu
* 1 kašičica soka od limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi puter umutite sa šećerom i, neprekidno muteći, dodajte med i jaje. Pomešajte sve navedene suve sastojke, pa u prethodno umućenu prvu smesu naizmenično dodajte kašiku po kašiku suvih sastojaka i pomalo mleka. Sjedinite dobro smesu pa na kraju dodajte vanilin ekstrakt. Papirom za pečenje obložite manji pleh, pa u njega izručite smesu. Pecite kolač 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite krem sir, vanilin ekstrakt, so, šećer i limunov sok. Drvenom čačkalicom proverite da li je kolač gotov, ako je suva, jeste. Prohlađen kolač secite na kocke i služite uz kašiku krema od sira.
Bon appetit!
BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom
(Trpeza)