"EUFORIJA" SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM: Recept za neodoljivi kolač koji oduzima dah
01. 03. 2024. u 15:00
MAK je popularan sastojak u svetu poslastičarstva, posebno kada je u pitanju pravljenje kolača.
U kombinaciji sa belom čokoladom ovaj recept će vam svaki sledeći put biti na umu kada vam se jede nešto slatko a domaće.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 100 g brašna
- 100 g griza
- 200 g mlevenog maka
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml jogurta
- 50 g suvog grožđa
- malo ruma
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Izmešati brašno, griz, prašak za pecivo i mak. Umutiti jaja sa šećerom, dodati suve sastojke, zatim ulje, jogurt, i sve dobro izjednačiti. Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Sipati smesu i peći na 190 stepeni oko 45 minuta. Na tihoj vatri otopiti čokoladu sa 2 kašike ulja, izmešati i preliti kolač. Ostaviti da se dobro ohladi i seći.
(Superžena92)
Pogledajte više