EGIPĆANKA: Fenomenalna torta predstavlja pravi raj za sladokusce

Novosti online 07. 03. 2024. u 15:00

POSLASTICA idealna za svaku priliku, krenuće vam voda na usta.

Foto Shutterstock

Sastojci:

 Za kore:  

* 18 belanca
* 18 kašika šećera
* 150 g mlevenih oraha
* 3 kašike brašna

 Za prvi fil: 

    18 žumanca
    18 kašika šećera
    6 kašika brašna
    500 ml mleka
    250 g putera

 Za drugi fil: 

* 300 g šećera
* 400 g lešnika
* 200 g umućenog šlaga

Priprema:

Belanca i šećer umutite, pa polako umešajte brašno i orahe. U podmazan pleh preručite smesu. Pecite na 170 stepeni dok ne porumeni. Koru podelite na tri dela. U šerpu na ringlu stavite mleko i šećer i ukuvajte. Ključalom mleku, koje ste skinuli sa ringle, dodajte umućena žumanca i brašno. Promešajte pa vratite i kuvajte još 7 minuta. U prohlađeni krem dodajte penasto umućeni puter pa sjedinite.

Zasebno karamelizujte šećer, pa dodajte lešnike i sjedinite. U podmazan pleh izlijte pripremljenu smesu pa kad se prohladi, sameljite je. Sastavite smesu sa umućenim šlagom.

Redosledom kora, prvi fil, drugi, fil, kora, ređajte sve dok ne potrošite sav materijal.

Dekorišite umućenim šlagom.

Bon appetit!

(Trpeza)

Pogledajte više