ROLAT SA KREMOM OD POMORANDŽE: Sočan i neodoljiv

Новости онлине 29. 02. 2024. u 17:00

Rolat sa kremom od pomorandže je idealna poslastica čak i za one koji nisu eksperti u kuhinji.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 125 g šećera
  • 3 jajeta
  • 4 kašike kakao praha
  • 60 g gustina
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike brašna
  • 1 žumance
  • 100 ml vode
  • 60 g maslaca
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 pomorandža

Priprema:

Penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati gustin, kakao prah i prašak za pecivo.

Umešati sneg od belanaca. Izliti u kalup prethodno namazan maslacem i posut brašnom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni od 6 do 8 minuta. Izvaditi na pekarski papir posut

šećerom. Na niskoj temperaturi kratko kuvati žumanca razmućena sa vodom, uz neprestano mešanje dodati brašno i prohladiti. Umešati 60 g maslaca umućenih sa 60 g šećera u prahu, sok, komadiće pulpe i narendanu koru pomorandže.

Pripremljenim kremom namazati biskvit, urolati, uviti platnenom  salvetom, stegnuti ostaviti da stoji 15-20 minuta. Rolat odviti i posuti šećerom u prahu.

Pogledajte više