OBOŽAVAĆETE JE, POSEBNO AKO STE NA DIJETI: Čokoladnu tortu bez šećera, kapi ulja i brašna
Novosti online
02. 03. 2024. u 09:00
ČOKOLADNA torta od pravi se bez šećera, ulja i bez brašna.
Sastojci:
* 2 šolje urmi, bez koštica
* 6 kašika kakao praha
* 2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice soli
* 3 jajeta
Za čokoladnu glazuru:
* 3 kašike kokosovog ulja
* 6 kašika kakao praha
* 3 kašike meda
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 C. Obložite kalup za tortu papirom za pečenje.
Dodajte urme u mikser i mešajte dok se ne formira pasta. Zatim dodajte kakao i mutite mikserom dok se ne sjedine i ne formira se lopta.
Na kraju dodajte prašak za pecivo, so i jaja. Mutite mikserom ponovo dok ne postane glatko – oko 1 minut.
Prebacite testo u tepsiju i ravnomerno poravnajte vrh. Pecite 30–35 minuta – nemojte preterati. Ostavite da se ohladi u tepsiji 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
(Super recepti/Žena)
Pogledajte više