BANANA KOLAČ: Kremast i sočan
Novosti online
27. 02. 2024. u 07:00
RECEPT za sočan banana kolač, koji ostavlja bez teksta i najveće sladokusce

Foto Shutterstock
Potrebni sastojci:
- mleko 4 dl
- šećer 4 kašike
- želatin 1 kesica
- šlag krem 150 g + mleko za mućenje
- banane 2 (izgnječiti viljuškom)
Za podlogu:
- keks 150 g
Način pripreme:
Od 4 dl mleka odvojiti 1 dl mleka (hladno), pa umešati želatin da nabubri (najbolje u plitkoj tepsiji), a ostatak 3 dl mleka prokuvati sa šećerom.
Kada prokuva, skloniti sa vatre, preliti odmah želatin, izmešati da se istopi da nema grudvice i kada se prohladi staviti u frižider da se stegne (najbolje u zamrzivaču oko 10 minuta da ne zamrzne samo), treba da bude gustine meda, da se ljulja.
Zatim umutiti šlag sa mlekom, pa u umućen šlag dodati smesu od želatina i banane i mutiti mikserom oko 10 minuta. U pleh poređati piškote malo pokvašene u mleku, pa sipati nadev i ostaviti u frižider da se još stegne.
Stil
Pogledajte više