NAJBOLJI RECEPT ZA RUSKE KAPE: Danima ostaju sveže, sočne i mekane

Novosti online 26. 02. 2024. u 22:11

Donosimo vam najbolji recept za ruske kape, koje danima ostaju sveže i mekane.

Foto: Printskrin Jujtub/ Marija Karma

Sastojci:

  • 8 jaja 650 g šećera 20 kašika brašna 2 kašike kakaoa 8 kašika tople vode 500 ml mleka 1 vanilin šećer 250 g margarina

Priprema:

  •  Dobro umutiti jaja sa 400 grama šećera, pa dodati 14 kašika brašna, kakao i toplu vodu. Mutiti dok se ne dobije jednolična smesa, pa peći koru na 200 stepeni u četvrtastom podmazanom plehu koji je posut brašnom.
  •  Za fil zagrejati mleko i dodati 250 grama šećera, pa u malo mleka razmutiti šest kašika brašna i vanilin šećer. Od ove smese skuvati puding, pa u ohlađenu masu dodati umućen margarin.
  •  Malom čašom vaditi kružiće od kore, svaki iseći napola i filovati unutra i spolja, sa strane ih uvaljati u kokosovo brašno, a odozgo premazati rastopljenom čokoladom.
Pogledajte više