SNIKERS BAJADERA: Već možete zamisliti ukus koji se ne zaboravlja

Novosti online 23. 02. 2024. u 15:00

PROBAJTE, nećete joj odoleti.

Foto Shutterstock

Sastojci:
* šećer, 150 g
* voda, 100 ml
* vanilin šećer, 2 kesice
* margarin, 125 g
* čokolada za kuvanje, 100 g
* mleveni keks, 200 g
* neslani kikiriki, 150 g

 Za glazuru:  

* čokolada za kuvanje, 100 g
* ulje, 2 kašike

 Za posipanje:   

* neslani kikiriki, 50 g

Priprema:

- U šerpu usuti šećer, dodati vanilin šećer, sipati vodu, izmešati i staviti na vatru.

Kada provri dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi, pa skloniti šerpu sa vatre. Dodati čokoladu za kuvanje i mešati varjačom dok se čokolada ne otopi. Umešati mleveni keks, seckani kikiriki i izmešati varjačom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Smesu rasporediti u uljem podmazan pleh.

 Za glazuru: 

Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari, pa naneti preko smese u plehu. Posuti seckanim kikirikijem i ostaviti da se kolač ohladi i stegne. Bajaderu seći na štanglice, pa poslužiti.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više