NEMA KO IH NE VOLI: Najčokoladniji topli mafini

Novosti online

15. 02. 2024. u 15:30

UKUS istopljene čokolade u vrućim, hrskavim pecivima obradovaće ukućane i goste, a ovi mafini se jedu vrući, jer je teško dočekati da se ohlade.

Foto Shutterstock

Sastojci:

* jaja, 2 komada
* šećer, 175 g
* margarin, 85 g
* brašno, 225 g
* gustin, 25 g
* prašak za pecivo, 2 kašičice
* mleko, 5 kašika
* čokolada, 130 g
* čokoladne kapljice, 50 g
* limun, rendana korica

Priprema:

Umutite mikserom jaja sa šećerom, pa dodajte otopljeni margarin i nastavite sa mućenjem dok se smesa fino ne ujednači. Zatim dok mutite postepeno dodajte obe vrste brašna, mleko, prašak za pecivo i rendanu koru limuna. Na kraju varjačom umešajte čokoladu koju ste prethodno rastopili. U pleh za mafine stavite korpice, pa ih punite smesom malo više od polovine i odozgo rasporedite čokoladne kapljice. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta i odmah poslužite.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više