NEMOGUĆE IM JE ODOLETI: Gratinirane palačinke - Med, mleko i orasi za savršeni ukus
Jelena Stojković
06. 02. 2024. u 16:22
PALAČINKE koje se filuju orasima i medom mogu imati još lepši ukus ukoliko se zapeku.
Potrebno je
Za palačinke:
3 jaja
Pola litre mleka
250 mililitra kisele vode
1 prstohvat soli
2 kašike ulja
250 g mekog brašna
Za fil:
100-150 g mlevenih oraha
1 vanil šećer
100 g šečera
Za preliv:
2 decilitra mleka ili slatke pavlake
1 jaje
1 vanil šećer
1 kašika mlevenih oraha
2 kašike meda
rendana kora limuna
Priprema:
Umutititi sastojke za palačinke i peći palačinke, dvadesetak isfilovati i poređati u pekač. Preseći ih po dužini kako bi lepše prihvatile preliv. Preliv se priprema tako što se umute jaja i mleko, a zatim dodaju preostali sastojci. Peći u zagrejanoj pećnici desetak minuta na jačoj vatri dok palačinke ne upiju fil. Služiti hladno.
Pogledajte više