STAVITE ODMAH DUPLU MERU, TOPE SE U USTIMA: Fenomenalni čupavci
NEODOLjIVI i slatki, prste da poližete.
Potrebno:
Za biskvit:
* 3 jaja
* 10 kašika šećera u prahu
* 13 kašika ulja
* 16 kašika glatkog brašna
* 120 ml mleka
* 1 prašak za pecivo
Za čokoladni preliv:
* 150 g crne čokolade
* 200 ml mleka
* 150 g putera
* 200 g kokosa, za oblaganje
Priprema:
Izmešajte šećer i puter u penastu smesu, pa dodajte jaja i mleko. U pripremljenu smesu prosejte brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte drvenom kašikom ili lopaticom.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, kvadratni pleh (oko 25x35 cm) obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Pecite oko pola sata i testirajte čačkalicom da li je biskvit gotov. Ako ispadne, biskvit je spreman.
Biskvit ohladiti i iseći na kockice. Otopite čokoladu na pari s puterom i mlekom. Umočite biskvit u čokoladu, uvaljajte u kokos i stavite na čist papir za pečenje i ostavite da malo odstoji.
(Trpeza)