STAVITE ODMAH DUPLU MERU, TOPE SE U USTIMA: Fenomenalni čupavci

Novosti online

07. 02. 2024. u 14:00

NEODOLjIVI i slatki, prste da poližete.

Foto Shutterstock

Potrebno:

 Za biskvit: 
* 3 jaja
* 10 kašika šećera u prahu
* 13 kašika ulja
* 16 kašika glatkog brašna
* 120 ml mleka
* 1 prašak za pecivo

 Za čokoladni preliv: 

* 150 g crne čokolade
* 200 ml mleka
* 150 g putera
* 200 g kokosa, za oblaganje

Priprema:

Izmešajte šećer i puter u penastu smesu, pa dodajte jaja i mleko. U pripremljenu smesu prosejte brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte drvenom kašikom ili lopaticom.

Zagrejte rernu na 180 stepeni, kvadratni pleh (oko 25x35 cm) obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Pecite oko pola sata i testirajte čačkalicom da li je biskvit gotov. Ako ispadne, biskvit je spreman.

Biskvit ohladiti i iseći na kockice. Otopite čokoladu na pari s puterom i mlekom. Umočite biskvit u čokoladu, uvaljajte u kokos i stavite na čist papir za pečenje i ostavite da malo odstoji.

(Trpeza)

Pogledajte više