KOH: Starinska poslastica koja vraća u detinjstvo!

Novosti online

02. 02. 2024. u 07:00

BRZO, lako i obožava ga svako!

Foto Printskrin Youtube

Sastojci:

* jaja, 5 kom
* šećer, 13 kašika
* griz, 10 kašika
* mleko, 1 l
* vanilin šećer, 2 kesice

Priprema:

- Odvojte belanca od žumanaca, pa od belanaca umutite čvrst sneg postepeno dodajući 10 kašika šećera. Zatim naizmenično dodajte jedno po jedno žumance i kašiku po kašiku griza. Smesu polako mešajte mikserom na najmanjoj brzini. Gotovu smesu izlijte u podmazan i grizom posut pleh i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Koh je pečen kada porumeni i počne da se odvaja ivica od pleha. Dok se koh peče, skuvajte mleko sa tri kašike šećera i vanilinim šećerom. Kutlačom prelivajte koh toplim mlekom, ali postepeno, čekajući da koh upije mleko. Ohladite i stavite u frižider.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više